Granne: Livsfarligt att gå till Vita Sand

Vita Sand Artikeln publicerades

Den nya bryggan i Vita Sand har lett till kraftigt ökad trafik. Att gå längs den smala vägen till campingen och badplatsen är numera förenat med livsfara. Det hävdar en man som äger ett hus längs vägen.

Brevskrivaren är övertygad om att det kommer att ske en olycka om inget görs åt vägen.

”Dessa 350 meter väg är livsfarliga och måste ha en cykel- och gångväg. Man har ingenstans att ta vägen när bilar, husvagnar och husbilar kommer. Endast ett dike som är fullt med sly, nässlor och björnbärsbuskar. Går inte att gå ner i”, skriver mannen i ett brev till kommunledningskontoret.

Vägen till Vita Sand är enskild väg, men mannen tycker ändå att kommunen borde ta ansvar för trafiksäkerheten. Han föredlår att kommunen lägger ner rör för att ersätta diket och sedan fyller igen och bygger gång- och cykelväg där diket är i dag.

”Ingen vill väl att det ska ske en olycka?”, skriver mannen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.