Full ordningsvakt slog till kollega

Kalmar Artikeln publicerades

Efter att ha nekats insläpp på en pub i Kalmar ska kvinnan ha slagit till en ordningsvakt. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, arbetar själv som ordningsvakt. Nu åtalas hon för våld mot tjänsteman.

Händelsen inträffade natten till julafton förra året. Enligt stämningsansökan ska en kvinna i 40-årsåldern ha angripit en ordningsvakt på en pub i centrala Kalmar. Kvinnan ska ha blivit nekad inträde till puben vid stängningsdags och då utdelat ett slag i ansiktet på vakten.

I polisens förundersökningsprotokoll framgår att kvinnan själv arbetar som ordningsvakt i Stockholm och har gjort det i 15 år.

I polisförhör har ordningsvakten berättat att slaget träffade hans högra okben och att smärta uppstod. Det är oklart om slaget utdelades med knuten näve. I förhör har han också sagt att kvinnan var kraftigt berusad och att han aldrig hade släppt in henne även om puben var öppen. Dessutom ska hon ha berättat för ordningsvakten att hon själv arbetar som vakt.

Kvinnan i sin tur förnekar brott. Enligt henne ”kan hon ha gjort en yvig rörelse” men aldrig slagit till någon. Hon har också uppgett i förhör att hon var berusad och inte kommer ihåg exakt vad som hände.

Flera vittnen till händelsen har i polisförhör kunnat styrka den drabbade ordningsvaktens berättelse.

Kvinnan är skäligen misstänkt för våld mot tjänsteman och riskerar att få betala 5 000 kronor i skadestånd för kränkning samt sveda och värk.