Frilansare får hjälp att fakturera

Kalmar Artikeln publicerades

Många vikarier och frilansare tvekar att starta eget företag. Kalmarföretaget Firmify erbjuder ett enklare sätt att fakturera sina uppdragsgivare.

Peter Roosling, som driver K10 redovisning i Kalmar, startade i slutet på 2011 bolaget Firmify tillsammans med kompanjoner från Stockholm.
– Vi hade jobbat mycket med frilansare och korttidsanställda och såg att det fanns ett behov av en tjänst för dem som inte riktigt är mogen att starta ett eget före­tag, säger Peter Roosling.
Att starta företag kan för många upplevas som krångligt och tidskrävande, dessutom är det heller inte lönsamt för alla som inte har tillräckligt stor omsättning.
Tjänsten som Firmify erbjuder är nätbaserad och användaren får öppna ett konto och kan därefter fakturera uppdragsgivaren. Firmify registrerar fakturan och lönen betalas ut när Firmify får pengar av uppdragsgivaren, skattat och klart. Firmify tar 5 procent av faktureringsbeloppet.
Under året har bolaget smugit i?gång. I dagsläget finns omkring 500 registrerade användare över hela landet. Målet är att tiodubbla den siffran inom en treårs­period.
– Vi har marknadsfört oss väldigt lite hittills. När vi har tusen användare kan vi ha underlag för att anställa en person på heltid för att hjälpa kunderna.