Insändare

Fotbollsspelare har för mycket betalt

Insändare Artikeln publicerades

Man blir minst sagt upprörd när man läser i tidningen den 12 april att genomsnittslönen för en fotbollspelare i KFF ligger på 64 000 kronor i månaden.

Genomsnittslönen för en civilingenjör är 42 000, socialsekreterare 29 900, agronom 34 200, sjuksköterska 32 500, barnmorska 36 000, atomfysiker 42 900, högskolelärare lektor 45 700 och universitetslärare 38 800 kronor.

Alla dessa har högskole och akademiska utbildningar och troligen höga studielån. Vilken utbildning har en fotbollsspelare som är berättigade till så höga löner?

Sen ska man lägga till att KFF får en riklig slant av våra skattepengar som borde gå oavkortat till barnomsorg, skolor, sjukvård och äldrevård. Detta är mycket tänkvärt.

Socialsekreterare med låg lön

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.