Fosnes: "Jag fick fel information"

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:Anders Johansson

Christina Fosnes blogginlägg om den misstänkta gruppvåldtäkten i Kolboda har väckt många reaktioner. Nu beklagar hon att det uppfattats som det gjort.

– Jag fick fel information, säger hon.

Oppositionsrådet Christina Fosnes (M) blogginlägg har under veckan väckt stor uppmärksamhet. I inlägget som bland annat berör den misstänkta gruppvåldtäkten i Kolboda, skriver hon: ”Det har framkommit offentligt att det är utrikesfödda både vad det gäller Gotland och Kolboda som stått bakom övergrepp”.

Men i nuläget finns inga misstänkta personer för brottet vilket fått flera att minst sagt höja på ögonbrynen.

Christina Fosnes beklagara nu att inlägget har uppfattats som det gjort.

  – Jag beklagar att det har uppfattats som att jag pekar ut personer och grupper, det har aldrig varit min avsikt. Min avsikt har varit att lyfta ett samhällsproblem. Att jag fick fel information om att det offentliggjorts är också något jag beklagar och jag är väldigt ledsen över att det blev så, säger Christina Fosnes och fortsätter:

  – Jag beklgar verkligen från djupet att det har uppfattats som att jag pekar ut personer och grupper. Det har aldrig varit min avsikt, tvärtom. Det är så långt ifrån mig som det någonsin kan vara.

  Blogginlägget har väckt många reaktioner och inlägget har bland annat fått kritik av Johan Persson (S) och polisen. Även Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra, som var i Kalmar på fredagen, har kommenterat blogginlägget.

  – Jag tycker det är olyckligt om ett blogginlägg kan uppfattas som om man misstänker någon eller någon grupp för att ha begått brott. Det är polisens uppgift att utreda misstänkt brottslighet, sa hon till Barometern då.

  Blogginlägget har ju väckt en del reaktioner, har du förståelse för det?

  – Det är som jag har sagt från börja. Jag förstår att det kan uppfattas som kontroversiellt, men återigen har det också tolkats olika av människor. Jag beklagar verkligen, på alla sätt och vis, att det har uppfattats som om jag skulle utpeka människor eller personer eller grupper – det har aldrig varit min avsikt någonsin.

  Ångrar du att du skrev som du skrev?

  – Jag gjorde det med de bästa föresatser utifrån den information jag fått. Människor har också tolkat det väldigt olika. Många upplever jag har gett mig sitt stöd men jag inser och förstår också att det har inneburit att personer har uppfattat det som att jag pekar ut personer och grupper. Det har aldrig varit min avsikt och jag tar lärdom av detta.

  Hur påverkar det som har hänt ditt framtida bloggande?

  – Det är klart att jag kommer att välja mina ord, och om jag väljer att använda mig av information som jag får så inser jag att jag behöver kolla upp det bättre i så fall. Samtidigt vill jag inte förta att det viktiga i sammanhanget för mig är att lyfta att vi har ett samhällsproblem och att vi politiker måste hantera detta. Men absolut kommer jag att lära mig saker av detta, säger Christina Fosnes.