Förlösamördaren blir inte av med varning

Kalmar Artikeln publicerades
Kumlaanstalten.
Foto: Per Knutsson/TT
Kumlaanstalten.

Efter att ha hotat en kriminalvårdare fick den 26-årige man som dömts för Förlösamordet en varning. Mannen motsatte sig varningen – men förvaltningsrätten bestämmer att den ska vara kvar.

I juni anmäldes den 26-årige mannen för att ha hotat en kriminalvårdare på Kumlaanstalten.

Enligt anmälan ska mannen bland annat ha sagt att ”tråkiga saker” kommer att hände om de möttes på utsidan. Han ska även ha uttryckt att han ”hatar den jäveln”.

Kriminalvården beslutade att ge mannen en varning – något han motsatte sig. När mannens begäran om omprövning avslogs, vände han sig till förvaltningsrätten för att varningen skulle undanröjas.

I ett förhör har han sagt att han varken kan erkänna eller förneka det inträffade på grund av att han var så arg vid tillfället.

I överklagandet till förvaltningsrätten skrev han också att det inte är olagligt att säga att man hatar någon och att han kommer att fortsätta att göra det.

Förvaltningsrätten finner ingen anledning att misstro kriminalvårdens uppgifter. ”Sett i ljuset av vad XX är dömd för är uttalandena extra allvarliga”, skriver rätten i domen och låter varningen kvarstå.

Den 26-årige mannen och hans tidigare flickvän dömdes i april 2015 till 18 års fängelse vardera för mordet på Göran Lundblad.