Före detta elev åtalas för intrång på skola

Kalmar Artikeln publicerades
Lars Kaggskolan låste dörrarna och införde tvång på att alla elever ska bära id-brickor på skolan.
Foto: Mats Holmertz
Lars Kaggskolan låste dörrarna och införde tvång på att alla elever ska bära id-brickor på skolan.

En före detta elev på Lars Kaggskolan åtalas misstänkt för olaga intrång sedan han befunnit sig på skolan utan att ha rätt till det.

Den i dag 22-årige mannen gick på Lars Kaggskolan 2017, men blev utskriven från skolan i juni samma år. I samband med att eleven skrevs ut från skolan fick denne veta att han inte längre fick vistas på skolans område.

Men mannen fortsatte att dyka upp på skolan, han brukade uppehålla sig vid caféet och matsalen inne på skolan. Ofta ledde besöken till tjafs och diskussioner.

Barometern har tidigare skrivit om att Lars Kaggskolan haft stora problem med obehöriga personer som vistas på skolan, vilket ledde till att eleverna tvingades bära id-brickor. Skolan satte även in ordningsvakter en tid.

En anställd säger att mannen blivit avvisad från skolan flera gånger och att han är väl medveten om att han inte får vistas där. Den 11 april 2018 var den åtalade mannen tillbaka på skolan. Han upptäcktes av personal som avvisade honom från skolans område.

22-åringen uppger i förhör att han var på skolan den aktuella dagen för att hälsa på en vän. 2017 fick han ett elevkort som gäller till 2019. Mannen trodde att han fick vara på skolan så länge kortet gällde. Han förnekar olaga intrång.