Flygplan gled av landningsbanan

Kalmar Artikeln publicerades
Flygplanet gled av landningsbanan och kanade ut i gräset.
Foto: Mats Holmertz
Flygplanet gled av landningsbanan och kanade ut i gräset.

På fredagen gled ett mindre flygplan av landningsbanan på Kalmar Öland Airport.

Det var strax efter klockan 10 på fredagen som ambulans, polis och räddningstjänst larmades till flygplatsen i Kalmar med anledning av en flygincident.

– Det var en mindre flygmaskin som kommer från Skåne som i samband med landning rullade av landningsbanan och ut i gräset, säger Ronny Lindberg, vd och flygplatschef.

Enligt trygghets- och larmcentralen säkrade räddningstjänsten upp planet och kontrollerade om det fanns något läckage.

– Sedan har vi en brandstyrka ute på flygplatsen som tog över så våra styrkor inifrån Kalmar lämnade ganska så kort därefter. Flygplanet landade ju på landningsställen helt enligt deras rutiner så det var ju inte så att det var någon buklandning, säger Tony Nilsson, operatör på trygghets- och larmcentralen.

Enligt Ronny Lindberg färdades en person i flygplanet, som ska vara ett tvåsitsigt skolflygplan.

– Piloten är oskadd och de uppgifter jag har nu är att det inte ska vara några större skador på flygplanet, säger han.

Hur kunde olyckan inträffa?

– Det har jag inga uppgifter om just nu.

Vad händer framöver?

– Vid sådana här incidenter finns det en normal procedur att vi har en kontakt med haverikommissionen så återkommer de med hur vi ska hantera ärendet.

– Men det påverkar inte vår ordinarie verksamhet på något sätt utan vårt flyg till Stockholm och så vidare kommer att fungera som tänkt enligt tidtabell.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.