Flera länsbor nominerade till gastronomipris

Kalmar län Artikeln publicerades
Tony Åhlund på Mysinge kött/Ölands kvalitetsprodukter är en av de nominerade till pris av Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Tony Åhlund på Mysinge kött/Ölands kvalitetsprodukter är en av de nominerade till pris av Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi.

Flera personer och företag i länet återfinns på listan över nominerade till priser till Smålands & Ölands Gastronomiska Akademis prisutdelning i Växjö den 7 september.

Årligen delas Akademins Stora Pris ut, men även sex diplom i olika kategorier.

I kategorin Destinations- och landsbygdsutveckling genom matupplevelse återfinns Anders Oskarsson, Nilssons konditori, Oskarshamn, bland de tre nominerade.

I kategorin Främjande av lokal primärproduktion blir en ren länsuppgörelse där Gunnar och Tony Åhlund samt Emanuel Olsson på Mysinge kött/Ölands kvalitetsprodukter, Tomas Nilsson på Tvärskogs vilt i Ljungbyholm samt Claes Johnsson på Kalmar Ölands Trädgårdsprodukter ek förening är nominerade.

Även i kategorin Främjande av lokal förädling och konsumtion är samtliga tre nominerade från länet: Diya & Anwar Jasseb Al Burhan, Vegoplanet, Kalmar, Joakim Yngdén, Yngdéns Knäcke, Borgholm, Matilda Johansson, Räven & Osten, Järnforsen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.