Tjuvar försökte ta sig in i elektronikbutik – genom taket

Kalmar Artikeln publicerades
Media Markt
Foto: INGVAR KARMHED / SvD / TT
Media Markt

Under midsommarhelgen kom det in ett flertal inbrottsanmälningar till polisen. Bland annat ska ett inbrottsförsök på MediaMarkt ägt rum då okända personer försökt ta sig in genom taket på butiken.

Ett 10-tal inbrott ska ha ägt rum på olika platser runt om i länet under midsommarhelgen. Merparten av dem inom Kalmar kommun.

– Det har varit många småstölder men inga fullbordade bostadsinbrott. Jag tycker det ser ut som att det följer den positiva trend, med minskande antal inbrott, som vi har haft sedan tidigare, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Det ska bland annat ha varit ett inbrottsförsök på MediaMarkt, i nordvästra Kalmar, där det upptäcktes ett hål i taket under söndagen. Någon ska ha plockat bort plåt och isolering och även i det här fallet försökt komma in i butiken, men misslyckats.

Under söndagen ska någon även ha krossat rutan till entrédörren på Ica i Vassmolösa, söder om Kalmar, men inte lyckats ta sig in i själva butiken.

På en byggarbetsplats i Ekenäs, söder om Hagby, var det någon som bröt sig in under midsommaraftonen och stal ett tiotal handverktyg från byggarbetarna och vid en adress på Kemnärsgatan, inne i centrala Kalmar, ska någon ha brutit upp ett hänglås och tagit två kristallvaser av märket Kosta Boda.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.