Fiberutbyggnad i länet står stilla: ”Ryktena stämmer inte”

Uppsala/Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Anders Wiklund/TT

Internetoperatören IP Only har flera fiberarbeten i Kalmar län som står stilla. Kunderna är irriterade – men företagets presschef avfärdar rykten om dålig ekonomi.

Uppsalabaserade IP Only har avtal med ett hundratal kommuner i landet om fiberdragning på landsbygden. Även i Kalmar län är företaget väl representerat – både på Öland och på fastlandet.

Men IP Onlys fiberutbyggnad får nu kritik. Flera utbyggnadsarbeten i länet står stilla och läsare har hört av sig till Barometern-OT och undrat varför. I Kristdala och Ishult utanför Oskarshamn har kunder fått vänta i upp till två år.

Varför dröjer det?

– Det generella svaret är att det varit en sträng vinter vilket försenat projekteringen. Sedan skiljer det sig en hel del vilka marker det handlar om och vilka tillstånd vi får från Trafikverket. Därav kan det ta extra tid, säger IP Onlys presschef Niclas Karnhill.

Rykten gör gällande att ni har ekonomiska problem?

– Jag får också sådana frågor, men det stämmer inte. Vi har väldigt kapitalstarka ägare och är mycket ekonomiskt solida. Det finns inga sådana skäl till förseningarna.

När tror du att ni är igång igen?

– Så fort alla tillstånd är klara.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.