FBC Kalmarsund: ”Bränslehuset mest optimalt”

Kalmar Artikeln publicerades
Jonas Österbo, vice ordförande, Per Viberg, klubbchef och Ted Linde, ordförande. Sedan kommunen föreslog Bränslehuset är det platsen som gäller för FBC Kalmarsund. 4 bilder
Jonas Österbo, vice ordförande, Per Viberg, klubbchef och Ted Linde, ordförande. Sedan kommunen föreslog Bränslehuset är det platsen som gäller för FBC Kalmarsund.

För innebandyklubben FBC Kalmarsund är Bränslehuset en drömplacering. Och ekonomiskt fördelaktig, menar klubben.

Kifab arena har väckt mycket intresse sedan idén presenterades av den politiska majoriteten.

Oppositionen blev tagen på sängen och sedan det står klart att det är en nybyggd hall på samma plats som Bränslehuset som är aktuell, har röster höjts för att se över placeringen, och kanske använda Bränslehuset till något annat hellre än att riva.

Men för FBC Kalmarsund är det Bränslehuset som gäller.

– Vi har blivit presenterade för flera platser. Men Bränslehuset är det mest optimala. Det är för litet vid gamla simhallen och i Snurrom - nej. Med nya detaljplaner tittar vi tre år fram i tiden i så fall. Det kommer också att bli mycket dyrare.

– Vid Bränslehuset finns redan vägar, och i Snurrom ska marken förmodligen dräneras och pålas, säger Jonas Österbo, vice ordförande FBC Kalmarsund.

Debatten runt Kifab arena har orsakat viss oro i klubben, och även om den kommunala hanteringen av arenan gått snabbt, så har samtalen mellan klubben och kommunen pågått i 18 år.

Med två elitlag, dam- och herr, så menar styrelsen att en hall som klarar innebandyförbundets krav för spel i svenska superligan är ett måste. En försening blir kännbar eftersom det inte är troligt att klubben får dispens en gång till. Blir det spel i högsta divisionen, så får matcherna gå i Växjö.

– Vi riskerar att inte kunna spela hemmamatcher. Det är det sämsta som kunde hända. Vi står för 50 procent av elitlagen i Kalmar ochmåste kunna utvecklas, säger Ted Linde, ordförande.

De tycker inte att man ska stirra sig blind på rivningskostnaden av den nuvarande byggnaden. Per Viberg, klubbchef, tror inte att det skulle kosta tre miljoner kronor att riva Bränslehuset.

– Det är ju bara ett skal. Ser man till den totala kostnaden tror jag att en ny arena där ändå blir väldigt låg jämfört med att bygga på obearbetad mark.

CL 98, innebandyklubben som inte får vara med i elitsatsningen, har en annan idé som de försökt lansera - att komplettera den fullfjädrade A-hallen med tre enkla hallar som bildar ett innebandycenter.

– Ligger den nära stan kunde vi, FBC, innebandyakademien och Calmif vara där allihop. Det vore helt underbart, säger Magnus Axelsson, ordförande CL 98.