Fängelse efter misshandel av pappa

Kalmar Artikeln publicerades

Det blev fängelsestraff för den 22-åring som misshandlade sin pappa i närheten av Kalmar flygplats.

I oktober dök mannen upp på pappans arbetsplats och bad om att få skjuts in till Kalmar.

Redan efter en kort färd uppstod bråk i bilen vilket fick till följd att pappan flydde ut på en åker där vittnen och polis såg honom bli jagad och misshandlad av sonen.

Händelsen blev kulmen på en lång period av brottslighet, som bland annat ledde till att åklagare utfärdade kontaktförbud för 22-åringen, vilket innebar att han förbjöds att på något sätt kontakta sin familj. Men det förbudet bröt han mot flera gånger.

Under rättegången berättade pappan om att han under lång tid försökt hjälpa sin son att komma tillrätta med tillvaron utan att lyckas. Till slut såg han ingen annan möjlighet att vittna mot sonen vid en rättegång.

På torsdagen dömdes 22-åringen till fängelse i ett år och fyra månader.

I straffet ingår också påföljd för en lång rad andra brott, bland annat grov stöld, narkotikabrott och skadegörelse.

Ett av brotten gäller en händelse som inträffade utanför en frisersalong i Kalmar samma dag som pappan misshandlades.

Mannen kom då in i salongen och sa att han ville bli klippt och få mustaschen fixad. Men han blev snabbt arg och började skrika och ombads därför att gå utomhus, där han först slog till och sedan kastade en cykel på frisören, som enligt domen tillerkänns 2 000 kronor i skadestånd.

22-åringen fälls dessutom för att i samband med att han tidigare i år blev knivskuren ofredat och hotat personal på akuten på Länssjukhuset. Detta bland annat genom att uttala dödshot.