Envis jakt på katten Roffe

Kalmar Artikeln publicerades

Var är katten Roffe? Jannie Lange och sambon Björn Rudman letar febrilt efter sin katt som varit försvunnen i tio veckor.

Den som varit uppmärksam har nog sett annonserna i tidningen. Sedan tio veckor tillbaka, från måndag till lördag, har vi kunnat läsa om att Roffe är försvunnen. Men att lägga ner pengar på annonser bekymrar inte ägarna Jannie Lange och Björn Rudman.
– Det är det värt, bara han kommer hem. Han är som en bebis, han är vårt barn. Det är tomt här hemma nu, säger Jannie Lange.
Den 15 augusti försvann treåriga bondkatten Roffe. Ägarna, som bor i Djurängen, var bortresta och hade lämnat Roffe hos en kattvakt på Stensövägen.
– Han försvann därifrån, han hoppade från balkongen. Han är en innekatt och har aldrig varit ute tidigare, berättar Jannie Lange.
Efter försvinnandet satte Jannie Lange och hennes sambo upp lappar om sin katt runt om på Stensö. Rätt snart började de även annonsera i tidningen. Efter hand kom det in tips från olika platser i Kalmar där folk hade sett katter som liknande Roffe. Men någon Roffe fick de aldrig tag på.
Trots att det gått lång tid sedan Roffe försvann, tänker ägarna inte ge upp.
– Man hör hela tiden om katter som återfinns. Vi fortsätter för att folk inte ska glömma. Jag tror fortfarande att han lever, annars hade vi inte fortsatt, säger Jannie Lange.