Efter cykelolyckorna – nu uppmanar polisen till samspel

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Montage

Flera olyckor med cyklister inblandade har inträffat den senaste tiden i Kalmar. Nu uppmanar polisen till samspel i trafiken.

På lördagen inträffade ännu en cykelolycka i centrala Kalmar. En man i 30-årsåldern fick föras till sjukhus och vårdades under natten till söndag på intensivvårdsavdelningen. Det är oklart hur skadeläget ser ut för mannen.Nu skriver polisen i Kalmar, Öland på sin Facebooksida om händelserna. Där uppmanar man till samspel i trafiken mellan cyklist och bilist.

Polisen ger några konkreta tips till cyklisterna. Och även bilisterna.

”Cykla inte rätt ut på ett övergångsställe, led cykeln. Använd ljus, som bekant ett lagkrav och ingen rekommendation, undvik lurar i öronen och annat som konkurrerar om din uppmärksamhet. Som bilist får man ta ett lite större ansvar, vad är det man säger "är man stor måste man vara snäll".

Fakta

Cykelolyckorna i Kalmar

22 september: Kvinna avled efter olycka med lastbil. Olyckan inträffade i korsningen Norra vägen/Slöjdaregatan.

24 september: Cyklist körde in i en bil. Cyklisten ska ha cyklat in i sidan på en bil, klarade sig utan fysiska skador.

28 september: En trafikolycka med en cyklist och en personbil inträffade i korsningen Fornandergatan/Södra vägen. Händelsen medförde inte några personskador.

6 oktober: En cyklist blev påkörd på Erik Dahlbergs väg och slungades enligt räddningstjänsten fram tio meter. Cyklisten klarade sig med lindriga skador.

7 oktober: En manlig cyklist i 30-årsåldern skadades i en trafikolycka vid korsningen Söderportsgatan/Kungsgatan. Han har under natten till söndag vårdats på intensiven i Kalmar.

Visa mer...