Efter åldringsbrotten – polisen intresserad av speciell bil

Kalmar län Artikeln publicerades

På måndagen rapporterade vi om ett stort antal stöldförsök och stölder som skett mot äldre personer i länet den senaste tiden och att gärningspersonerna vid flera av brotten har varit kvinnor. Nu söker polisen tips kring en silverfärgad bil som kan knytas till kvinnorna.

Foto: VILHELM STOKSTAD / TT

På måndagen rapporterade vi om fem anmälningar om misstänkta åldringsbrott i Kalmar län.

Vid flera av brotten har gärningspersonerna varit kvinnor och i några av fallen har de utgett sig för att komma från hemtjänsten eller sjukvården och på så vis lurat sig in i bostäderna.

På tisdagen fick också en 90-årig kvinna i Emmaboda påhälsning av två kvinnor. En kvinna uppehöll då den äldre damen medan ytterligare en kvinna tog sig in i bostaden. När kvinnorna lämnade saknades smycken. Växjöpolisen uppger att två vigselringar i guld liksom en klackring försvunnit.

I nuläget finns ingen misstänkt för brotten men polisen går nu ut med information om att kvinnorna, enligt tips, kan färdas i en silverfärgad bil av sedanmodell med utländska registreringsskyltar.

”Polisen är angelägen om att få in tips och observationer gjorda på denna bil. Dessa kan tacksamt lämnas via Polisens växel 11414”, skriver polisen på sin hemsida.