Dubbelt så många pensionsprognoser på nätet

Kalmar Artikeln publicerades

I förra veckan damp Pensionsmyndighetens oranga kuvert ner i brevlådorna i Kalmar län. Under veckan gjorde boende i Kalmar med omnejd tillsammans dryga 14 300 pensionsprognoser på Minpension.se. En ökning med 136 procent jämfört med veckan före.

När boende i Kalmar län i förra veckan fick sitt orange kuvert med information om den statliga pensionen väcktes nyfikenheten hos många att se hela sin pension. Jämfört med en vecka tidigare loggade fler än tre gånger så många in på Minpension.se och mer än dubbelt så många gjorde en pensionsprognos.
- Det oranga kuvertet är en bra årlig påminnelse om att se över hela pensionen, men kuvertet visar bara information om den allmänna pensionen från staten. Genom att logga in på Minpension.se får du information också om din tjänstepension samt även eventuellt eget, privat sparande. Dessutom finns möjlighet att göra en pensionsprognos, säger Anders Lundström, vd på Minpension.se, i ett pressmeddelande och tillägger:
- Det är viktigt att ha pensionskoll. Vi har märkt att många, i synnerhet kvinnor, har låg förväntan på sin pension och därför blir positivt överraskade när de ser sin prognos på hela pensionen, säger Anders Lundström.