Djursdala skola klar för semifinal i Vi i femman

Kalmar Artikeln publicerades
Frida Fredriksson och Sven Höglander möttes med jubel och hurrarop från sina klasskamrater när det stod klart att Djursdala skola vunnit kvartsfinalen.
Foto: P4 Kalmar
Frida Fredriksson och Sven Höglander möttes med jubel och hurrarop från sina klasskamrater när det stod klart att Djursdala skola vunnit kvartsfinalen.

Djursdala skola från Vimmerby är klar för länssemifinal i Vi i femman. Med endast en poäng besegrade Vimmerbylaget Norra skolan från Oskarshamn.

På tisdagen var det dags för den tredje av fyra kvartsfinaler i Kalmar läns uttagning till slutspelet i Vi i femman. Vid bordet i P 4 Kalmars lokaler satt två lag, Frida Fredriksson och Sven Höglander för Djursdala skola och Sanna Probelius Axelsson och Olle Henrysson, Norra skolan.

Djursdala skola hade en ledning under stora delar av tävlingen men höll så när på att tappa vinsten i tävlingens allra sista fråga. Sista frågan var en så kallad stegefråga där lagen fick svara på olika nivåer. Djursdala skola valde att svara på tiopoängs nivån medan Norra skolan svara på åtta poäng.

Svaret på frågan, som gällde en svensk musikgrupp, var Abba vilket Norra skolan klarade. Djursdala skola svarade fel och fick därmed noll poäng. Men Norra skolans åtta poäng räckte inte enda fram. Slutresultatet i tävlingen blev nu 33-32 och slutade med vinst för Djursdala med 33-32.

I och med segern är Djursdala skola klar för semifinalen i länstävlingen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.