Dinosaurierna har fått ett eget museum

Kalmar Artikeln publicerades

Epitetet är Europas största dinasauriepark. På söndag slår den upp portarna på Tingby gård i Smedby och ett 70-tal dinosaurier i naturlig storlek står och väntar.

– Tanken bakom den här utställningen, eller utomhusmuseum kanske är ett bättre namn, är att både barn och vuxna ska ha glädje av besöket. Det är inte en lekpark för barn utan en stor utställning för alla som gillar dinosaurier.
Roland Wiberg går runt i parken där arbetet fortfarande pågår för fullt. Ännu är inte alla dinosaurier på plats, men på söndag ska allt vara klart. Förutom alla utställda forntidsdjur byggs också en mindre servering upp och alla gräsytor och gångar ska göras snygga.
– Dessutom är en del elarbete kvar också, vissa av dinosaurierna kan röra sig och andra låter. Det här?är inte en utställning med modeller i plast, det är något helt annat, fortsätter Lars Ericsson.
De dinosaurier som finns med på utställningen är specialtillverkade i Kina. Efter sommaren ska hela utställningen på turné runt om i Sverige.
– Från början tänkte vi bara ha öppet i två månader. Men nu har vi en idé om att göra specialarrangemang för skolklasser så förmodligen kommer utställningen att vara kvar en bit in på hösten så turnén runt Sverige blir lite senare i höst, berättar Lars Eriksson.