Dimman gjorde att flyg fick ställas in

Kalmar Artikeln publicerades

På måndagsmorgonen låg dimman tät över Kalmar och det gjorde det stökigt för Kalmar Öland Airport. Ett ankommande och ett avgående flyg har ställts in.

Det flyg som skulle ha kommit från Bromma vid 09.10 för att sedan lyfta och flyga tillbaka vid 09.35 fick ställas in. Hur det kommer att bli längre fram under dagen är inte klart än.

– Att ställa in är ju det sista man väljer att göra och man gör inte det så här långt innan. Dimma brukar ju lätta framåt dagen, men det går ju inte att säga säkert. Väder är ju väder, säger Pernilla Bengtsson, servicetekniker på flygplatsen, på förmiddagen.

Dimman låg tät även över Ronneby, vilket gjorde att det inte fanns någon bra alternativ flygplats att landa på. Flyget från Arlanda valde dock att lyfta ändå och fick cirkulera över Kalmar en stund innan det kunde landa.

– De hade tur. Dimma går upp och ner och de cirkulerade tills den gick upp tillräckligt för att de skulle kunna landa.

Alla passagerare på Brommaflyget kunde bokas om till senare flyg eller valde själva att avstå resan. Eftermiddagens första flyg ska landa vid 13 och nästa avgång är först vid 16.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.