”Det ska mullra och höras”

Emmaboda Artikeln publicerades
Viola Ryding i Emmaboda US Car Club kör en Pontiac Bonneville.– Det ska inte vara Svenssonbilar, Toyota och sådant där, säger hon.
Foto:Jonatan Bergöö
Viola Ryding i Emmaboda US Car Club kör en Pontiac Bonneville.– Det ska inte vara Svenssonbilar, Toyota och sådant där, säger hon.

Viola Ryding från Vissefjärda gillar jänkare, bilarna alltså.

– Det ska vara stort, det ska mullra och höras, säger hon.

Motorintresset är stort i våra trakter och Emmaboda US Car Club har 180 medlemmar. Viola Ryding är sekreterare i klubben och lägger stor tid på evenemang som Power End of Summer Meet och Bilträffen i Gullaboås.

– Jag har alltid varit intresserad av bilar, ända sedan jag var liten. Jag gillade det hellre än att leka med dockor, säger Viola Ryding.

Klubben förfogar över imponerande lokaler för fester, grillkvällar, bilförvaring och verkstad. Även om en del Volvoraggare får använda lokalerna, står det inget tvivel om att jänkarbilarna är viktigast.

– Det ska inte vara Svenssonbilar, Toyota och sådant där. Det ska vara stort, det ska mullra och höras. Det ska kännas att man kör, säger Viola Ryding som själv kör en Pontiac Bonneville -64.

Till vardags arbetar hon som trafiklärare i Karlskrona och bilar genomsyrar hennes liv.

– Min yngsta dotter kör långtradare, mina bröder jobbar med bilar. De flesta i släkten har någon form av bilanknytning. Det sitter väl i generna tror jag.

LÄS MER:

Del 1: Robin kör bil på frityrolja