Det här blir Aron Andersons nästa projekt

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:Emma Hasselgren

Blåsorna i händerna har inte hunnit läka, men Aron Anderson har redan lanserat sitt nästa projekt. Han ska bli förste person i rullstol att skida till Sydpolen.

Målet var att ta sig runt hela Ironmanbanan på under tio timmar. Trots att han aldrig hade gjort ett triatlon tidigare.

– Löpningen var lite knixigare med stolen än jag hade väntat mig, med mycket kullersten och så. Så det blev mer att njuta av loppet där mot slutet, säger Aron Anderson på tisdagen.

Han har lagt ut en film från loppet på sin Facebooksida och fått många reaktioner. Men han säger ändå att det är stämningen från Kalmar som sitter kvar.

– Jag tror aldrig att jag har varit med om en sådan stämning under ett lopp tidigare, det var helt fantastiskt, säger Aron Anderson.

Cyklingen var riktigt jobbig norr om Kalmar men äventyraren hittade ny energi till löpningen. Ända tills handsken som han behöver för att köra tävlingsstolen gick sönder.

– Jag hade superlim med mig så jag kunde laga den. Men först limmade jag fast fingrarna i den och sedan gick den sönder ordentligt, så nu har jag ena handen full av blåsor, säger han.

Aron Anderson har gjort sig känd för många saker. Han har åkt Vasaloppet, bestigit Kebnekaise och många andra äventyr med sin rullstol. På tisdagen avslöjade han dessutom sitt nästa projekt.

– Jag ska skida från Antarktis till Sydpolen i november. Det kommer att ta en månad och vi har planerat för det i två år, säger han.

Precis som många tidigare projekt är det här för att samla in pengar till Barncancerfonden. Den här gången blir det en omvänd modell. Aron Anderson kommer att skida en meter per tio kronor som skänks. Det innebär att om svenska folket inte är generösa, så får han stanna i kylan.

– Då får jag bli bofast. Nej, men då får vi vädja till svenska folket, säger han.

Sydpolenprojektet är huvudfokus just nu, men han är säker på att han kommer tillbaka till Kalmar.

– Jag kan inte lova att det blir nästa år, men jag tror verkligen att jag kommer tillbaka, det var så underbar stämning i Kalmar, säger Aron Anderson.