Dansk lågpriskedja till Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades

Baronens köpcentrum har nu fyllt alla sina butikslokaler. Detta sedan den danska lågpriskedjan Normal skrivit kontrakt och flyttar in i köpcentret till sommaren.

Ända sedan P&E Fastighetspartner tog över Baronen har det pågått ett arbete med att förnya och förändra utbudet av butiker i köpcentrat. Klädjätten H&M har bland annat öppnat flaggskeppsbutik och blivit en ankaretablering – men flera mindre aktörer har etablerat sig såsom Waynes Coffee och Elgiganten/Phonehouse.

Nu är det också klart att danska Normal tar plats i butikssortimentet. Normal har nästan 100 butiker i Danmark och har under 2018 ska man lansera sitt koncept i Sverige. Efter öppningar i Stockholm, Malmö och Helsingborg är det nu Kalmars tur.

Normal har öppnat tre butiker i Sverige i år. Kalmar är fjärde orten.
Normal har öppnat tre butiker i Sverige i år. Kalmar är fjärde orten.

Normal siktar på brett produktutbud med tonvikt på städartiklar, kontorsvaror, djurmat och konfektyr. Sortimentet omfattar ungefär 3 000 artiklar. Genom parallellimport pressar kedjan priserna.

– Jag gläds över att flera starka koncept valt att etablera sig i Baronen och det är många fler som visat intresse. I och med Normals etablering så är alla handelsytor uthyrda, säger Jan-Christer Nilsson på P&E Fastighetspartner i ett pressmeddelande.

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.