Då kommer regnet, enligt SMHI

Kalmar Artikeln publicerades
SMHI har äntligen regn i prognosen under ett par dagar, men det återstår att se hur mycket nederbörd det verkligen kommer.
Foto: Anders Johansson
SMHI har äntligen regn i prognosen under ett par dagar, men det återstår att se hur mycket nederbörd det verkligen kommer.

Det stundar flera dygn till med noll millimeter i nederbörd över Kalmar med omnejd men sedan blir det några nederbördsdygn och möjligen någon åskskur.

I skrivande stund är prognosen av SMHI för Kalmar att regnandet börjar på fredag eftermiddag, tilltar under lördagen, då det faktiskt kan bli någon åskskur, och är över till söndagen. Det återstår att se om det blir den rotblöta som lantbrukarna önskar sig efter en längre period med torrt, soligt väder. Prognosen talar om något tiotal millimeter nederbörd.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.