Då arrangeras Kalmar ölfestival

Kalmar Artikeln publicerades
Beer Connoisseurs Sweden AB, med Peter Sunnanek (bilden) och Joakim Einarsson, ligger bakom Kalmar ölfestival.
Beer Connoisseurs Sweden AB, med Peter Sunnanek (bilden) och Joakim Einarsson, ligger bakom Kalmar ölfestival.

Den 8-9 februari arrangeras Kalmar ölfestival för fjärde året i rad.

Fler än 20 aktörer kommer att finnas på plats på Sandra.

– Vi har inte hela startfältet klart än. När det blev 20 stycken tänkte vi att det skulle vara klart med sedan har det tillkommit på slutet. Så det kan dyka upp ytterligare något, säger Peter Sunnanek från arrangerande Beer Connoisseurs Sweden AB.

Peter Sunnanek berättar att det märks att festivalen blivit mer etablerad.

– Det här året har det varit ett stort intresse från utställarnas sida på ett sätt som vi inte upplevt tidigare. Utställarna har anmält sig utan att vi har behövt ligga på någonting, säger han.

Bland aktörerna syns lokala och mer långväga gäster, trogna utställare och en hel del nya. Av de nya kan nämnas partihandlarna Wicked Wine och Cask Sweden, bryggerierna Fermenterarna, The Pine Ridge brewery och Burgsviks bryggeri. Även Mjödhamnen – som med hjälp av sitt mobila bryggeri tillverkar mjöd hemma hos biodlare i hela landet – kommer.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.