Central Kalmargata avstängd för trafik

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:Anton Lernstål

När Stadshotellet fick en uteservering stängdes Östra Sjögatan av för trafik.

Beslutet möts av både ris och ros.

Det var i förra veckan som Östra Sjögatan stängdes av för motortrafik och i Kalmar-gruppen på sociala medier går diskussionen nu het. Vissa tycker det är märkligt att gatan stängs av, andra välkomnar att biltrafiken försvunnit.

Enligt Stefan Larsson på samhällsbyggnadskontoret stängdes gatan av efter önskemål från både Stadshotellet och kommunen.

– Från början kom önskemål från serveringen där att man ville ha något på torget och kommunen vill att det ska hända något mer på den här delen av stan som stortorget och Stadshotellet ligger på, säger han.

Vidare säger han att det varit en del framkomlighetsproblem på gatan och mycket genomfartstrafik, i synnerhet nere vid Södra Kanalgatan.

– Det är många som kör igenom utan att egentligen ha ett ärende på gatan och då tänkte vi att vi testar att låta stadshotellet flytta ut sin uteservering. Och då har de skickat in en ansökan som beviljats positivt, säger han.

Framöver ska kommunen grusa upp en slätare yta utanför serveringen så att funktionshindrade också tar sig förbi lättare.

Avstängningen av vägen kan gälla till den 31 oktober, det är i alla fall så länge som stadshotellet kan ha sin uteservering på gatan.

Stefan Larsson förstår att folk har synpunkter men menar att kommunen inte hindrar någon från att ta sig till fastigheter i området.

– Jag tycker nog det är bra att man försöker få in lugnet på den här delen av torget så att man kan promenera, säger han.

Vad tycker du? Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.