Kultur

Brittiskt världsband till Kalmarsalen

Kalmar Artikeln publicerades
Engelska bandet VNV Nation gästar Kalmarsalen den 24 januari 2019.
Foto: Christian Gustafsson
Engelska bandet VNV Nation gästar Kalmarsalen den 24 januari 2019.

Engelska VNV Nation är ett av de stora banden i genren futurepop. I januari 2019 kommer de till Kalmarsalen

Bandet, som består av Ronan Harris och Mark Jackson, bildades i London 1994 och spelar futurepop, en slags blandning av techno och synthpop, inspirerad av underjordisk klubbkultur, industriell och klassisk musik. Under åren har de turnerat världen runt. Den 24 januari 2019 kommer de alltså till Kalmar, för att dagarna efter spela även i Stockholm och Göteborg.

”Hur fick vi hit dem? Deras skivbolagschef tyckte helt sonika Kalmar var en sådan vacker stad. Och självklart brinner vi verkligen för kunna genomföra en sådan bokning och visa upp bandet på den lokala scenen”, skriver Kalmarsalen på sin hemsida.

Så här lät det när VNV Nation spelade på festivalen M'era Luna i Tyskland 2016:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.