Eldade skräp - räddningstjänsten kom och släckte

Trekanten Artikeln publicerades

Tjugo i 11 på lördagen larmades räddningstjänsten till en brand strax söder om Trekanten. På vägen från Harby mot Ljungbyholm, alldeles i närheten av Nybrovägen, hade någon upptäckt en obekavad skräphög som stod och brann.

När styrkan anlände till platsen gick det fort att släcka elden. Kort därefter dök en snopen markägare upp, som hade tänkt fortsätta elda skräp. Markägaren befann sig i området, men en bit ifrån själva branden, och eftersom den var obevakad vid tillfället var räddningstjänsten tvungna att släcka.

I Nybro, Emmaboda och Torsås kommuner råder fortfarande eldningsförbud. För den som vill elda i Kalmar kommun går det bra. SMHI varnar dock för brandrisken i skog och mark.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.