Boendemässa på gång – då byggs ett jättetält i stan

Kalmar Artikeln publicerades
Tältet är 15 meter brett och 70 meter långt. Förra året lockade mässan 44 utställare – i år kommer cirka 100.
Foto:Jonatan Nilsson
Tältet är 15 meter brett och 70 meter långt. Förra året lockade mässan 44 utställare – i år kommer cirka 100.

Nytt boende-mässan har vuxit ur Larmtorget. Därför byggs ett jättelikt utställningstält på Stortorget i år. "Spännande att det finns ett sådant intresse av att göra en sådan här mässa", säger projektledaren Sophia Magnuson.

På torsdagen sattes ett 15 meter brett och 70 meter långt tält upp på Stortorget. Tältet kommer att inrymma en stor del av lördagens cirka 100 utställare på Nytt boende-mässan. Det kommer också finnas ett mässtorg med olika tält.

Mässan, som anordnas av Alarmstreet Kommunikation i samarbete med Pontuz Löfgren och P&E Fastighetspartner, går av stapeln för tredje året i Kalmar.

– Det är en gedigen samling av utställare, allt från hus och hem till motor, hotell, restauranger och livsstil. Men inriktningen är hus och hem, säger Sophia Magnusson på Alarmstreet.

Dragplåster på lördagens mässa blir tv-profilerna Isabelle McAllister och Björn Christianssen. Den förstnämnda ska prata om inredning, trender och framtidens boende medan Björn Christianssen kommer att prata om attefallhus och om hur man fixar en fin uteplats. Dessutom kommer bland andra Pontuz Löfgren och P&E Fastighetspartner att prata om nya stadsdelar som växer fram i Kalmar.

Mässbesökarna ges också möjligheten att buda på möbler från Ikea i en välgörenhetsauktion.

– Ikea auktionerar ut alla möbler som de har med sig under dagen. De har inrett scenen och har en stor monter där kan man fynda. Pengarna går oavkortat till Rädda barnen, säger Sophia Magnusson.

Det kommer också finans ett barntält för de allra minsta med bland annat pyssel och ansiktsmålning.

Mässan startar klockan 10 och pågår till cirka klockan 15.30.