Bil började ryka på Ölandsbron - långa köer

Öland/Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Helmuth Petersson

Under söndagen började en personbil på väg över Ölandsbron ryka och fick köras bort med bärgningsbil. Något som orsakade långa köer.

11:12 på söndagen larmades räddningstjänsten till Ölandsbron, strax innan högbrodelen.

– En något sånär ny bil hade fått elfel och börjat ryka. En polispatrull råkade befinna sig i närheten och de kunde snabbt konstatera att det varken fanns några brand- eller personskador. Vi åkte fram med räddningsledaren och konstaterade samma sak, säger Magnus Andersson, larmoperatör på Trygghets- och larmcentralen.

Medan polisen inväntade bärgare var framkomligheten över bron begränsad. Huvudsakligen ska det här ha gällt i ena riktningen.

– Bilen hade kommit från Öland, så till viss del var det begränsad hastighet över bron, säger Magnus Andersson.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.