Besvikna barn får ingen simundervisning

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:TT

Föräldrar i hundratal försökte komma fram på telefon för att få en plats till sina barn i den kommunala simskolan. Men de 30 platserna gick direkt medan irriterade föräldrar satt i telefonkö i timmar.

Föräldrar i hundratal försökte komma fram på telefon för att få en plats till sina barn i den kommunala simskolan. Men de 30 platserna gick åt direkt medan irriterade föräldrar satt i telefonkö i timmar.

En förälder tycker att det är ett bedrövligt system för att anmäla sina barn.

Pappan förklarar att han för flera månader sedan kontaktade Äventyrsbadet för att anmäla sitt barn till simskolan med start vecka 13.

Han fick svaret att det inte gick, enda sättet att anmäla barnet var att ringa den 20 mars klockan 08.00.

Pappan gjorde så men upptäckte att det var helt omöjligt att komma fram på telefon. I två timmar försökte han. Personal på Äventyrsbadet förklarade för honom att det är kommunen som bestämt att anmälan ska göras på telefon.

Susanne Gryfelt är enhetschef på Äventyrsbadet. Hon säger att det är kö till simskolan och att det ringer arga och irriterade föräldrar hela tiden.

– Det är kanske 100 barn som stått i kö till simskolan. I måndags hade vi 30 platser. Vi har bara en undervisningsbassäng och simskoleplatserna räcker inte till alla, säger hon.

Gryfelt förstår att föräldrar och barn blir besvikna när de inte får plats i simskolan.

– Men vad ska vi göra, vi kan inte trolla. Platserna blir inte fler hur vi än vänder och vrider på det.

Hon rekommenderar i stället föräldrarna att ta kontakt med Kalmarsim eftersom de hade platser kvar i sina simskoleklasser på måndagen.

– De hyr undervisningsbassängen av oss och har också simskola för barn.

Att Äventyrsbadet varit trångbodda de senaste tio åren är inget nytt.

– Vi hoppas att det nya badhuset ska stå klart om fyra, fem år och att det ska avhjälpa sådana här situationer, säger Susanna Gryfelt.

Vad tycker du? Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.