Bertil Dahl: ”Det är dags för mig att trappa ned”

Kalmar Artikeln publicerades
Bertil Dahl (V) slutar inte med politiken men efter valet i höst kommer han inte att vara heltidspolitiker.
Foto: Mats Holmertz
Bertil Dahl (V) slutar inte med politiken men efter valet i höst kommer han inte att vara heltidspolitiker.

Vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl bestämde sig tidigt. I valet 2018 trappar han ned sitt politiska liv.

– Det är dags för yngre partikamrater att ta över nu, säger Bertil Dahl.

Om knappt två veckor presenterar Vänsterpartiet i Kalmar sin lista i kommunvalet i Kalmar. En valsedel som kommer att se annorlunda ut. I år kommer inte Bertil Dahl att toppa listan.

– Jag meddelade valberedningen tidigt att jag hade för avsikt att ta ett steg tillbaka. Jag fortsätter gärna med politiken, det kommer jag nog alltid att vilja göra, men jag är inte vår kommunalrådskandidat i valet, säger Bertil Dahl.

Var beslutet att trappa ned svårt att fatta?

– Ja, det var det, men jag kände att det var dags nu att lämna över till någon yngre kollega. Jag har varit med i kommunpolitiken sedan 1980 och fyller 65 i år. Men självklart är det svårt att trappa ned, att vara heltidspolitiker är ett fantastiskt arbete, förklarar Bertil Dahl.

I ett brev till sina partikamrater summerar Bertil Dahl sin tid i politiken.

"Jag är stolt över att vara med och forma det Kalmar som vuxit fram under många år till en kommun där många vill bo och leva, med en väl utbyggd offentlig verksamhet med hög kvalité och en ekonomi i balans. Kalmar är idag en kommun med stark framtidstro och en kommun som ständigt utvecklas.”

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.