Bergkvarabuss säljs

Kalmar Artikeln publicerades

Majoriteten av Kalmarbaserade Bergkvarabuss har sålts. En köpare har köpt 60 procent av bolaget. Men inga direkta förändringar är att vänta.

Bergkvarabuss med säte i Kalmar och med totalt över 1000 anställda har fått en ny majoritetsägare i form av Cube II från Luxemburg.

– För att säkerställa successionen och skapa fortsatt långsiktig trygghet och utveckling har vi beslutat sälja en andel av aktierna. Valet har fallit på den europeiska infrastrukturfonden Cube II. De har god kompetens på området, ett väl utbyggt nätverk och ett okomplicerat arbetssätt, meddelar Göran Mellström i ett pressmeddelande.

Jérôme Jeauffroy är vd på Cube:

– Göran Mellström besitter en imponerande kompetens och har utvecklat Bergkvarabuss till ett av de främsta charterbuss- och kollektivtrafikbolagen i Sverige. Vi på Cube ser fram emot att tillsammans med honom och övriga medarbetare verka för en fortsatt positiv utveckling av bolaget, säger han i samma pressmeddelande.

Bolaget inte räknar med några större förändringar på grund av köpet. Göran Mellström kommer att fortsätta som vd och som det ser ut nu kommer det inte bli några personella förändringar.