Berättelse om bussmisshandel backas upp av vittnen

Kalmar Artikeln publicerades

Mustafas berättelse om misshandeln på buss 101 bekräftas av polisens utredning. Polis har fått bekräftelse av fem olika vittnen som var på bussen.

Polisens förundersökning om misshandeln på buss 101 tidigare under sommaren går nu in i sitt slutskede. Snart är den klar och kommer att överlämnas till åklagare som i sin tur beslutar om åtal. Polisen har förhört fem personer som satt på bussen, tittat på den film som Barometern var först med att visa och kollat upp faktauppgifter.

– Det som framgår i filmen bekräftas i stort sett av vår utredning. Vi har inte hittat något som inte tyder på det, säger Niklas Gorthon, förundersökningsledare hos Kalmarpolisen.

Han berättar också att det fanns en förhistoria. Att det har varit käbbel tidigare i Grankullavik mellan busschauffören och Mustafa, men att det inte tidigare har lett till handgemäng.

Tidigare har Barometern bett Sven-Erik Alhem att titta på filmen, han anser att busschauffören ska åtalas för grov misshandel, ett straff som kan ge maximalt sex års fängelse. Efter att filmen blev offentlig har busschauffören avskedats av sin arbetsgivare Nobina.