Båtar hittade utanför Kolboda - motorerna stulna

Kolboda Artikeln publicerades
Sjöräddningssällskapet hjälpte till att bärga båtarna när de hittades drivande utanför Kolboda på onsdagen.
Foto: Polisen/Christer Klasson
Sjöräddningssällskapet hjälpte till att bärga båtarna när de hittades drivande utanför Kolboda på onsdagen.

På onsdagen hittade tre båtar drivande utanför Kolboda, i närheten av Hagby udd. Polisen tog hjälp av Sjöräddningssällskapet för att bärga dem och söker nu iakttagelser från stölderna.

Totalt har minst fyra båtmotorer anmälts stulna i Kolboda de senaste dagarna. Tre av båtarna hittades drivande utanför Kolboda på onsdagen och polisen tog hjälp av sociala medier för att efterlysa ägarna.

– Vi har hittat samtliga båtägare nu. Sannolikt är fler motorer stulna, för vi har uppgifter om att det ligger båtar vid bryggan som ska ha motorer men som inte har det, säger polisman Christer Klasson.

Han säger att de tre båtarna som hittades drivande helt uppenbart hade blivit bestulna på sina motorer. Dessutom saknades instrument, kablage, mätare och batterier ur båtarna.

– De är rensade. Det finns också skador på vissa delar i båtarna och det är avklippta kablar och vajrar. Så det handlar om stora värden, säger Christer Klasson.

Det finns ingen misstänkt för stölderna och polisen har inte heller hört något om iakttagelser kring stölderna.

– Finns det de som har gjort iakttagelser som avviker från normalbilden i Kolboda får de gärna ta kontakt med oss. Det behöver inte vara just de senaste dygnen, utan kan ha varit tidigare om någon har rekognoscerat inför stölderna till exempel, säger Christer Klasson.

Den som har uppgifter kring stölderna kan ringa till 11414 och lämna dem.