Baronen har tagit över Hamnkrogen

Kalmar Artikeln publicerades
Hamnkrogen i Kalmar blir en del av Baronen köpcentrum. De nya ägarna har planer på att bygga ihop restaurangen med intilliggande Hotell Packhuset.
Foto:Mats Holmertz
Hamnkrogen i Kalmar blir en del av Baronen köpcentrum. De nya ägarna har planer på att bygga ihop restaurangen med intilliggande Hotell Packhuset.

Kalmar Hamnkrog har fått en ny ägare. Baronen köpcentrum tar över verksamheten av Kalmarkrogar – och planerar bygga ihop restaurangen med Hotell Packhuset.

Nyligen blev det klart att Sveafastigheters och Tredje AP-fondens gemensamma bolag Regio köpte Baronen köpcenter för omkring en halv miljard kronor.

Sveafastigheter uppgav i samband med köpet att de hade stora planer för området, inte minst i samband med etableringen av det nya universitetet i området.

Nu står det klart att Baronen tar över Hamnkrogen som länge legat ute till försäljning.

Sveafastigheters lokala samarbetspartner, PoE Fastighetspartner, har ambitionen att försöka bygga ihop Hamnkrogen med Hotell Packhuset via en glasgång. Samtidigt planerar Packhuset att bygga ut med ytterligare 60-70 rum vilket skulle betyda att behovet av en större matsal ökar.

Men ännu är planerna för hotellet och restaurangen bara i visionsstadiet. Det saknas, enligt uppgifter till Barometern, konkreta avtalsförslag för kostnaderna. I slutet av juni är det tänkt att parterna ska träffas för att komma närmare en lösning, erfar Barometern.

Fortfarande hänger också planerna på en ny hamburgerrestaurang i köpcentret i luften. Planerna på ett hamburgerhak blev verkligen innan försäljningen av köpcentret till Regio.

– Hela gallerian såldes ju till ny ägare precis när vi skulle ta över. Köpet av restaurangen är klart, men nya fastighetsägaren ska först godkänna verksamheten vi ska bedriva. Om han tycker att den passar in i gallerian eller inte. De lovade att ge oss svar förra veckan, vi hoppas få besked snart, säger Örjan Johansson som ska driva hamburgerrestaurangen.

Ni har inte fått någon fingervisning om vartåt det lutar?

– Nej, ingenting alls. Men när man köper en sådan stor fastighet kanske man av någon anledning vill byta inriktning och det finns ju redan två hamburgerrestauranger där. De kanske inte vill ha en till.

Hur snabbt kan ni öppna om ni får besked?

– Det handlar bara om en ombyggnation av lokalen. Vi kanske kan öppna om fem veckor.

Även ägarna till Le Croissant väntar på svar.

Barometern har sökt P-O Persson på PoE Fastighetspartner.

Kommentera gärna här: