Barometern önskar gott nytt år

Kalmar Artikeln publicerades

Oavsett om man valde slottet eller strandkanten längs Slottsfjärden som läktare så hade man en perfekt kuliss när Barometerns årliga fyrverkerier sköts upp mot den svarta Kalmarhimmeln.

Temperaturen låg runt sex minusgrader, vinden blåste knappt märkbart från sydväst och sikten var helt klar. Det var alltså helt perfekta förhållanden när nyårsfirandet stampade igång med en mäktig fyrverkerishow. Många pulsade genom den höga snön för att komma upp till slottet för att få Kalmar stad som dekor till raketerna. Medan andra placerade sig vad strandkanten och bildade en svart mur av människor runt hela Slottsfjärden. Som vanligt hade ett tusental lämnat sina hem för att uppleva rakettraditionen.

Likt en rockartist drog showen igång fem minuter för sent och 60 sekunder därefter blev det riktigt maffigt. Blundade man lät det ett tag som ett skyfall som föll hårt ner på plåttaket en sommardag. Efter tio minuters sprakande skådespel kom en pampig avslutning.
Efteråt skingrades folkmassan och långa köer bildades när besökarna gav sig av mot fester och middagar. Nyårsfirandet hade börjat.

Här kan du se bildspelet.