Åtalas för grovt rattfylleri

Kalmar Artikeln publicerades

En 24-årig man åtalas nu vid Kalmar tingsrätt för grovt rattfylleri. Enligt åtalet ska mannen i mitten av mars kört bil på gator i Kalmar med 1,92 promille alkohol i blodet.

I förhör har mannen uppgett att han körde till Kalmar för att hälsa på några kompisar från studenttiden och att han lånade en gammal kompis lägenhet för att sova i. Framåt kvällen var han på förfest och drack ett antal öl och whiskeyshots och sedan fortsatte drickandet på studentpuben.

Men efter stängning har han sedan inget sammanhängande minne av händelseförloppet förrän han stod i ett dike med bilen. Han har dock minnesbilder av att färden gick långsamt och att han var trött när han satt bakom ratten. ”Han blundade till vid ett tillfälle och när han tittade upp stod han i diket”, står det i polisförhöret.

Nu åtalas 24-åringen och enligt åklagaren bör brottet bedömas som grovt då alkoholkoncentrationen var mer än 1.0 promille och bilfärden utgjorde också en påtaglig fara för trafiksäkerheten eftersom mannen somnade och körde av vägen.

24-åringen erkänner brott.