Är Kalmars äldreomsorg bäst?

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Janerik Henriksson/TT

Har du själv erfarenhet, som personal eller anhörig, från hur det fungerar på något av de kommunalt drivna äldreboendena? Fungerar det så bra som politikerna hävdar?

Kalmars kommuns äldreomsorg är så bra och så väl utbyggd att alla över 85 kan garanteras en plats, enligt kommunalrådet Johan Persson. Omsorgsnämndens ordförande Michael Ländin fyller i att arbetsmiljön på äldreboendena blir allt bättre.

Stämmer detta? Eller liknar förhållandena på vård- och omsorgsboenden som kommunen driver de på privatägda Norlandias boenden Liljan och Ståthållaren, som Barometern rapporterat om?

Hör gärna av dig till vår reporter Sofia Hedman på sofia.hedman@barometern.se eller per telefon 0485-43384. Du kan också skicka direktmeddelande till oss på Facebook eller kommentera inlägget nedan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.