Alfsson pekar ut muslimer

Kalmar Artikeln publicerades

"Hur stor är sannolikheten att någon annan än muslimska terrorister ligger bakom bombdådet?"

Det har endast gått 33 minuter efter att det första nyhetstelegrammet om den ofattbara tragedin i Oslo nått Sverige. Direkt går Sverigedemokraternas riksdagsman Thoralf Alfsson ut på sin blogg och lägger skulden på "muslimska terrorister".
Bara några få timmar senare är inlägget fyllt av cyniska och hatfyllda kommentarer.
"Ska Clownfeldt gå ut nu - ännu en gång - och oroa sig för att folk inte kommer att älska islam lika mycket längre?"
"Intoleransens apostlar har nu visat hur agendan ser ut i Norden!"
"Det är säkert många journalister, kulturpersonligheter och batikhäxor som nu vrider sina händer och svettas. Hur kunde dessa rara och snälla människor göra detta...."
"Tillflödet av unga sosse politiker blir just nu decimerat!!? Naiva, naiva är vad ni är sossar, ända in i döden."
"Bereden eder på många reportage kommande veckor om fredens religion."
När det stod klart attentatet inte var utfört av muslimska terrorister vädjade läsare av bloggen att Thoralf Alfsson skulle plocka bort inlägget.
"plocka bort denna bloggpost nu Thoralf, det börjar ju för fasen bli pinsamt... Det var en ensam norsk som gjorde det."
En av dem som reagerar mot Thoralf Alfsson blogg är Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt.
– Thoralf Alfsson är riksdagsman, han sitter inne i demokratins hjärta som riksdagsledamot och hanterar en blogg där det ges uttryck för hat och avsky mot andra människor och där tonen är hetsk och oförsonlig.
– Yttrandefriheten är en grundmurad rättighet i Sverige och ska så vara, men jag anser att vi behöver mer av medmänsklighet och respekt för varandra på bloggar och andra sociala medier.
I en intervju i Barometern-OT förklarade Thoralf Alfsson i april månad att han:
"Egentligen tycker jag det är tråkigt att varje gång jag intervjuas är det med min blogg som utgångspunkt. Jag hade betydligt hellre talat om politik och de frågor jag vill arbeta med i riksdagen."
Ändå har Thoralf Alfsson fortsatt med hätska uttalande mot än det ena, än det andra på bloggen.
Hur motiverar du ditt inlägg och att det inte raderades?
– Jag påstår inte något i mitt inlägg, däremot framhåller jag samma bedömningar som väldigt många experter, både svenska och internationella, gjorde i ett inledningsskede. Men mitt inlägg är inte ett påstående, det är en fråga, säger Thoralf Alfsson.
Varför får inlägget med tillhörande kommentarer stå kvar? Det stämmer ju inte?
– Jag står för vad jag skriver, jag ändrar och raderar inte, så vill jag sköta bloggen. Och just i detta fall har jag låtit kommentarerna finnas kvar. Jag tycker de visar vilka åsikter det finns, det både från vänsterhåll och högerhåll. Jag ser ett värde i att mina läsare ser detta och får möjlighet att tänka efter. Normalt hade jag plockat bort ett antal av inläggen, säger Thoralf Alfsson.