38-årig man åtalas för flera fall av misshandel mot frun

Kalmar Artikeln publicerades

Han har knuffat, slagit och hotat sin dåvarande fru vid flera tillfällen.

En minderårig son har gått emellan för att rädda sin mamma.

Nu åtalas 38-åringen för bland annat misshandel och olaga frihetsberövande.

Kvinnan berättar att den före detta maken förändrades när hon var gravid med parets gemensamma barn. Då började han bli arg för småsaker och han började kontrollera henne mer och mer. Men de senaste åren har det eskalerat och övergått i fysiska angrepp flera gånger.

Kvinnan berättar i förhör om en gång när den 38-årige mannen ska ha tvingat henne att sitta stilla på en stol och om hon försökte resa sig och gå så hindrade han henne genom att hålla fast henne, slå henne och vid något tillfälle även sparka henne när hon låg ner. Vid det tillfället kom den minderårige sonen och försökte skydda sin mamma från mannens angrepp.

När kvinnan bröt upp från 38-åringen fortsatte han att försöka ta kontakt med henne genom att skicka flera hundra sms, ringa, uppsöka henne på jobbet och stå utanför hennes lägenhetsdörr och banka. Han ska även ha hotat henne och på det sättet försökt förmå henne att ta tillbaka sin polisanmälan.

Nu åtalas den 38-årige mannen för två fall av misshandel, två fall av övergrepp i rättssak, ett olaga frihetsberövande och ett olaga förföljelse. Han åtalas samtidigt för drograttfylleri och brott mot knivlagen efter att ha kört påverkad av amfetamin i centrala Kalmar i mitten på januari i år.