3 500 Telenorkunder utan bredband

KALMAR ,

Cirka 3 500 Telenorkunder i Kalmar och delar av Öland saknar bredbandsuppkoppling sedan i går. Även förra veckan drabbades kunder till företaget av driftstörningar.

På söndagskvällen började störningarna uppstå på internet, tv och hemtelefoni via bredbandet, uppger Telenor. Enligt företaget är cirka 3 500 kunder i Kalmar och kring Eriksöre på Öland drabbade.

– Det handlar om problem med utrustningen till en lokal switch, som används för att hantera datatrafik. Det ska komma reservdelar i dag är det sagt. Så förhoppningsvis får de snurr på tjänsterna under dagen, säger Mikko Viitala, presschef på Telenor.

Vid 17-tiden på måndagen meddelade Telenor att problemet var löst. Orsaken till driftstörningen ska ha varit en hårdvara som hade gått sönder på en av stationerna. Tekniker var på plats under måndagsförmiddagen och bytte ut den trasiga hårdvaran.

Även förra veckan blev Telenorkunder i Kalmar utan bredband. Då handlade det om en fiberkabel som grävts av.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.