19-åring döms för våldtäkt mot barn - träffades på sociala medier

Kalmar Artikeln publicerades

Den 14-åriga flickan fick kontakt med 19-åringen via sociala medier.

Första gången de träffades tvingade han henne till sex.

Nu döms han till fängelse för våldtäkt mot barn

STOCKHOLM 20190222Författningslagboken, Sveriges Lag 2019 Foto: Naina Helén Jåma / TT / kod 11880
Foto: Naina Helén Jåma/TT
STOCKHOLM 20190222Författningslagboken, Sveriges Lag 2019 Foto: Naina Helén Jåma / TT / kod 11880

Den då 14-åriga flickan fick kontakt med den 19-årige mannen via sociala medier. Han uppgav då att han var 15 år. Efter två-tre facetime-samtal ska mannen ha sagt att han ville ha sex med henne.

Flickan sade i förhör att hon kan ha sagt ja, mest för att hon var rädd för att mannen skulle bli arg på henne annars. Men hon tänkte att de kanske kunde ha sex länge fram om de blev ihop.

I mitten på januari träffades de för första gången. Den vid tidpunkten 14-åriga flickan skolkade från sista lektionen i skolan för att i stället träffa 19-åringen. Tillsammans åkte de hem till några av hans släktingar. Först åt de middag och sedan ska 19-åringen ha tjatat på flickan att han ville gå in på toaletten och ha sex. Hon säger att hon sade nej ”jättemånga gånger”, men gick till slut in på toaletten.

Flickan berättar att mannen beordrade henne att ta sig kläderna och lät arg när hon inte ville det. Hon blev rädd och trodde att han skulle slå henne om hon inte gjorde som han sade. 19-åringen genomförde ett samlag med flickan och slutade inte trots att hon grät.

Tingsrätten bedömer att flickans berättelse är mycket trovärdig och hennes uppgifter stöds också av den tekniska bevisningen.

19-åringen döms mot sitt nekande till fängelse i ett år och tio månader. Han ska också betala ett skadestånd till flickan på 130 000 kronor. Åklagaren yrkade även på utvisningen för mannen, men det avslås eftersom en utvisning inte kan verkställas enligt ett yttrande från Migrationsverket.

Mannen får stanna kvar i häktet tills domen har vunnit laga kraft.