14-åring utsatt för sabotage - andra dagen på jobbet

Kalmar Artikeln publicerades
Ismail Ahmed ville jobba på lördagen, men någon stoppade honom.
Foto:Privat
Ismail Ahmed ville jobba på lördagen, men någon stoppade honom.

Han började jobbet som reklamutdelare förra veckan. När det var dags för andra jobbdagen möttes Ismail Ahmed av förstörda reklambuntar.

På lördagsmorgonen mötte en skräpig syn de boende i Oxhagen. Någon eller några hade saboterat reklambuntarna som hade levererats inför helgens utdelning.

– Någon har sprättat upp buntarna och kastat ut reklamen i trapphuset och utanför. Det är så trist att det händer när en ung kille försöker göra rätt för sig och tjäna några kronor, säger Håkan Gustafsson, inspektör vid Kalmarpolisen.

Han var på plats på lördagsförmiddagen och hjälpte till att plocka ihop på gården.

– Egentligen är det ett pojkstreck, så det vi kan göra är att prata med grannarna och ungar i kvarteret, säger Håkan Gustafsson.

Ismail Ahmed är 14 år gammal och hann dela ut reklam en gång innan det här hände.

– I dag var andra gången jag skulle dela ut reklamen. Det är helt onödigt, nu kan jag inte dela ut något i dag, säger han själv.

Han ska börja åttonde klass till hösten och reklamutdelningen är hans första jobb.

– Jag vill fortsätta dela ut reklam så klart, men i dag går det inte.

Tidigare har den som har delat ut reklam i området inte bott i kvarteret, så det har inte legat reklambuntar i trappuppgången tidigare.

– Vi har haft lite problem med att någon luftar och skär sönder cykeldäck, men ingenting annat, säger Darin Saayed, en granne som också hjälpte till på lördagsmorgonen.