105 nya lägenheter ska byggas på Varvsholmen

Kalmar Artikeln publicerades

Färdigbyggt på Varvsholmen? Långt ifrån. Det finns plats för ytterligare 260 lägenheter och till sommaren börjar försäljningen av nästa fas vid Norra kajen

Idag finns det uppskattningsvis 240 lägenheter på Varvsholmen, när allt är färdigbyggt kan den siffran ha mer än fördubblas. Nu inleder den CA-fastigheter som byggts större delen av holmen, ett jätteprojekt på Norra kajen med plats för upp till 105 lägenheter.
– Vi börjar projektera den första delen här under våren och börjar sälja bostadsrätter under sommaren eller tidig höst, säger Johan Frostberg.
Det är den norra delen av Norra kajen som först ska byggas. Här ska det ges plats för ett 30-tal bostadsrätter som främst är vända mot Ängö. Man kommer att blanda vanliga bostadsrätter med trygghetsboende och vårdboende. Dessutom kommer man att ha restauranger, butiker och annan verksamhet i markplan. Något som efterlängtats av boende på holmen.
Det nya projektet innebär också att man kanske kommer att lösa en del av parkeringsproblematiken ute på Varvsholmen. Under de tre fastigheter på Norra kajen kommer CA att ha ett parkeringsgarage.
Den gamla svetshallen som förfulat området ska bort precis om den svarta förrådsbyggnaden i närheten. Gatan Bredbandet kommer att förlängas västerut och möta Norra kajen.
– Varvsholmen har blivit ett eget varumärke. Men vi skyndar långsamt, vi bygger en etapp i taget, säger Johan Frostberg.
Och trots att det ofta handlar om exklusiva bostäder, så verkar intresset för Varvsholmen fortfarande vara högt. Fastighetsmäklaren Pontuz Löfgren håller på att sälja klart de nya radhusen vid den nya kanalen på östra holmen och längs Kalmarsund. Priserna varierar mellan 5,5 miljoner till 8,7.
– Vi har sålt hälften av de vi kanalen och har ett radhus kvar vid Kalmarsund. Prisbilden är relevant med tanke på att det är en havstomt som ligger tio minuters gångpromenad från Stortorget. För de här köparna är kanske inte ränteläget det som varit avgörande, de är mer känsliga för utvecklingen på börsen, säger han.