Så här blir Kalmars nya arena

Kalmar FF Artikeln publicerades

Den nya fotbolls- och evenemangsarenan i Kalmar blir ett av de största byggprojekten i Kalmars historia. 15 mars 2011 ska den stå färdig till en kostnad av en kvarts miljard kronor.

Barometern har i punktform tagit fram alla detaljer för det kommande jättebygget vid Hansa City:

* Arenan ägs av Kalmar FF fastigheter AB som är ett helägt dotterbolag till Kalmar FF Arena AB som i sin tur helägs av Kalmar FF.

* Kostnaden för bygget är 250 miljoner kronor. Kalmar FF lånar 220 miljoner och använder 30 miljoner av sitt egna kapital till resten. Den årliga kostnaden för Kalmar FF blir mellan 15–20 miljoner kronor. Samtidigt får Kalmar FF sex miljoner årligen av kommunen i driftbidrag.

* Arenan rymmer 11 800 sittande åskådare under tak i två etage på ena sidan, samt på kortsidorna och tre på den andra långsidan med inbyggda hörn. Vid konserter på innerplan är kapaciteten 15 000 åskådare. 24 åskådarplatser finns för rullstolsburna.

* Gräsmattan blir en sådd naturmatta enligt måtten 68x105 meter. Avståndet mellan första bänkrad och planen är sex meter.

* Längden på arenan blir 150 meter, bredden 118 meter, höjden mot planen blir 21 meter.

* Ambitionen är att arenan ska kunna ljussättas i röd färg när Kalmar FF spelar hemmamatch.

* Arenan har 13 ingångar.

* Det blir 123 offentliga toaletter varav 100 är urinoarer.

* Det kommer att finnas en medlemspub, en restaurang med komplett kök samt 13 kiosker.

* Lounge för 1 000 personer

* En stor lounge byggs på andra planet med plats för upp till 1 000 besökare.

* Elva loger byggs i utgångsläget – som kan bli ytterligare sex vid behov.

* Arenan kommer dessutom att rymma konferensrum, en stor mängd butiksytor, souvenirbutik, Kalmar FF:s kansli, pressrum med cafeteria, nio omklädningsrum, tvättstuga, gym, sjukgymnastrum, läkarrum, sekretariat, miljöstation och driftcentral.

* För arbetande media finns det en pressläktare, en tv-studio, ett flertal tv-kameraplatser, 50–60 tv-monitorer, en storbildsskärm, belysning på 2 000 lux, avancerad kameraövervakning.

* Arenan blir godkänd för internationella matcher.