Lösningen fanns redan i truppen

Kalmar FF Artikeln publicerades

KFF har gått bet i jakten på en ny forward. Nanne Bergstrand hittade svaret i den befintliga truppen. Daniel Sobralense var helt lysande i sin nya roll.

– Det blev ett väldigt bra utfall på Sobralense som forward. Vi fick bra kvalité på våra omställningar när Sobralense fick bollen på fötterna, då är han genialisk i sina passningar och så fick han göra två mål också, säger Nanne Bergstrand efter lördagens imponerande seger.
Testet med Sobralense som forward fick ett klart positivt besked och lagkapten Henrik Rydström öste beröm över brassen.
– Sobralense var fantastisk. Det var lite Cesar-liknande med honom på topp. ”Sobra” har ett bra öppnande passningsspel och kan vi få honom att göra det så här högt upp i banan, ja då blir det farligt alltså, säger Henrik Rydström.
2–0-målet var ett drömmål. KFF-målvakten Etrit Berisha satte snabbt igång spelet, Daniel Mendes flög fram på högerkanten och i mitten löpte Sobralense rätt och rundade AIK-målvakten Ivan Turina.
– Ett fantastiskt bra fotbollsmål, säger Nanne. Med det här spelsystemet kan vi såra flera lag när vi får fram många rättvända spelare.
I andra halvlek, när KFF började byta ut startelvan, tog Sobralense klivet ner till vänster på mitten och därifrån dribblade han sig fram och placerade in 3–0 i den bortre burgaveln.
– Han löpte smart utan boll också som skapade ytor i AIK:s backlinje, säger Henrik Rydström.
Utöver de tre målen hade KFF tre ramträffar. Sobralense och Johan Bertilsson prickade ribban och Kristoffer Fagercrantz satte matchens hårdaste skott i kryssribban.
Samtidigt som testet gav idel sköna besked vad gäller KFF:s anfallsfotboll så ville ändå Nanne Bergstrand tona ner hyllningarna något.
– Det syns att spelare som Tobias Eriksson och Daniel Sobralense varit borta en del på försäsongen för det går så här i spelet, säger KFF-tränaren, och för handen upp och ner.
– Däremot har Fagercrantz klarat temposkillnaden väldigt bra hittills, men det kan komma en reaktion.
Sobralense på topp i allsvenskan 2011.
Räkna med det.
– Ja, jag är nöjd med det jag såg men jag är inte säker på att det blir något konstant. Det handlar mer om vilka spelare vi har tillgängliga, säger Nanne Bergstrand.