KFF har en ny brasse i kikaren

Kalmar FF Artikeln publicerades

Han kan bli den kreativa offensiva lösningen. KFF vill ha Gais brasilianare Romario Pereira Sipiao.

Enligt flera källor vill Kalmar FF förstärka truppen med den offensive mittfältaren/anfallaren Romario som spelat i Gais sedan sommaren 2009.
Det var först när stjärnan Wanderson do Carmo flyttade till Ryssland i somras som Romario fick sitt verkliga genombrott.
Trots att Gais brakade igenom allsvenskan gjorde 27-åringen en riktigt vass avslutning på säsongen. Göteborgsklubbens sportchef Jonas Lundén kallar Romario för det enda glädjeämnet i år.
Gais ekonomi är körd i botten och klubben håller nu på att sanera ekonomin. I den planen ligger att göra sig av med de tunga löneposterna.
– Får vi rätt pris kan vi absolut tänka oss att sälja Romario. Det är vår bäste spelare så vi hade gärna sett att han hade varit kvar, men samtidigt är han så pass duktig att han förtjänar att spela i allsvenskan. Vi begär inga fantasisummor, säger sportchefen Jonas Lundén.
Har allsvenska klubbar kontaktat er kring Romario?
– Ja.
Kalmar FF?
– Inga kommentarer. Du får ringa Svante Samuelsson och fråga, säger Lundén.
Men Kalmar FF:s klubbchef vill inte kommentera uppgifterna kring Romario.
– Det är mycket spekulationer kring spelare och jag kan inte uttala mig om varje enskild spelare, säger Svante Samuelsson.
Men är ni intresserade av Romario?
– Jag får frågor om nya spelare varje dag och det går inte att kommentera.
På tre och en halv säsong har Romario blott gjort 37 allsvenska matcher från start, mer än hälften av dem i år. Totalt har brasilianaren svarat för sju mål.