Hans Eklund har skrivit på för Kalmar FF

Kalmar FF Artikeln publicerades

Spekulationerna fortsätter – processen är klar.
Kontraktet skrevs under för några dagar sedan.
Hans Eklund tar över Kalmar FF.

När Thomas Andersson Borstam presenterades som ny sportchef i Kalmar FF den 23:e augusti ställde Barometern frågan om Hans Eklund skulle ta över som ny tränare i föreningen efter avgående Nanne Bergstrand.
– Jag tänker inte kommentera några konkreta namn, sa Andersson Borstam då.
Det gör han fortfarande inte. Men för några dagar sedan blev det klart att Hans Eklund tar över efter eran Nanne Bergstrand. Enligt säkra uppgifter till Barometern från källor på västkusten kommer Eklund att meddela sin nuvarande spelartrupp i Falkenbergs FF, att han lämnar laget för Kalmar efter den här säsongen, inom de närmaste dagarna.
– Jag kan bekräfta att vi har skrivit kontrakt med en ny tränare. Allt är klart men jag kan enligt den överenskommelse vi gjort inte berätta vem det är. Detta är med respekt till alla som är inblandande, säger sportchefen Tomas Andersson Borstam.
Klubbchefen Svante Samuelsson väljer samma linje.
– Jag kan inte säga när vi kommer att presentera vår nye tränare. Det enda vi säger i dag är att vi gjort klart med en tränare, säger Svante Samuelsson.
Enligt Andersson Borstam är det inte KFF som vill hålla inne med offentlig­görandet.
Situationen är känslig, Falkenberg kan få allsvensk status redan på lördag om man besegrar Degerfors på bortaplan i superettans näst sista omgång.
Misslyckas laget avgörs allt i sista matchen och vill det sig illa för Falkenberg så krävs det kval för att få chansen att spela i Sveriges högsta serie nästa år.
Tanken från KFF:s sida är att den nuvarande assisterande tränaren Patrik Hansson ska stanna kvar på sin post även med Hans Eklund som huvudansvarig.
Hanssons framtid har varit oklar sedan hans familj bestämde sig för att flytta tillbaka till Norge i somras.
– Ledningen vill gärna att jag är kvar och jag har sagt att jag ska bestämma mig i veckan. Det blir en helheltsvärdering, vad som är bäst för mig, min familj och min framtid som fotbollstränare, säger Patrik Hansson.
Barometern har försökt att nå Hans Eklund utan att lyckas.