Augustsson lämnar KFF

Kalmar FF Artikeln publicerades

Kalmar FF börjar se om sitt hus inför 2011. Jimmie Augustsson är den förste att lämna.

– Det känns rätt okej ändå, det är dags att testa något nytt, säger Augustsson.

I veckan kom beskedet från KFF. Jimmie Augustsson erbjuds inte något nytt kontrakt efter säsongen och han blir därmed den första i årets trupp som lämnar föreningen.
– Jag tycker att det är rätt skönt att det är klart. Det har ändå gått rätt bra på slutet även om det har varit på en ovan position, säger Jimmie Augustsson som plötsligt blev vänsterback i somras.
Vad händer nu?
– Jag har faktiskt ingen aning, vi får se.
Men du tänker fortsätta spela fotboll på hög nivå?
– Ja, jag tycker att 29 är lite för låg ålder för att lägga av. Det var ganska nära att det blev Landskrona i somras och jag har ändå spelat ganska mycket sedan dess. Vi får se om det finns något intresse någonstans fortfarande.
Är du nöjd med dina tre år i KFF?
– Nja, det kan jag väl kanske inte riktigt vara. Samtidigt har jag fått vara med om att vinna ett SM-guld, så det känns lite blandat, säger Jimmie Augustsson.
Han spelade vänsterback i går i en stark bilaga som gjorde processen mycket kort med IFK Värnamo. Det stod 4–0 i halvtid KFF, förstärkta med spelare som Johan Bertilsson, Joachim Lantz, Douglas och Stefan Ålander fortsatte trumma på i andra. Nu väntar kvartsfinal mot IFK Göteborg på bortaplan.
– Jag är riktigt nöjd med prestationen i dag, vi spelade väldigt bra offensiv fotboll. Men visar också väldigt fin inställning och attityd i hela matchen, säger tränaren Giles Stille.